Koleksi Soalan

Koleksi Soalan Lukisan Kejuruteraan

Soalan SPM 2006

ps12008_ed_form-5

ps12008_ed_form-42

 

 

38 Comments Add your own

  • 1. Thaqif  |  September 5, 2007 at 12:58 am

    Letak lg soln2 lain

    Reply
  • 2. kazurax  |  November 1, 2007 at 3:14 pm

    aku nk soalan la lukisan kejuruteraan..!!!

    Reply
  • 3. nambayantv  |  November 2, 2007 at 1:50 am

    ok nanti aku tambah lagi..insyallah awal tahun depan aku tambah lagi…buat masa sekarang tengah sibuk wat perancangan tahun depan.

    Reply
  • 4. Eden  |  November 24, 2007 at 3:20 am

    nak bezakan lukisan oblik dengan cavalier mane satu yg 30 dan 45 darjah?

    Reply
  • 5. nambayantv  |  November 24, 2007 at 10:48 am

    sekiranya soalan oblik yang diberi mengandungi
    a. pandangan hadapan & sisi = 30 darjah
    b. pandangan hadapan & atas = 60 darjah
    c. pandangan hadapan, atas dan sisi = 45 darjah.

    Reply
  • 6. sara  |  January 7, 2008 at 8:04 am

    bley,tnyew sikit??
    lk nie susah x??
    balas kalo bley!!
    and kalo senangkan kalo msok U x??
    reply plez!!!

    Reply
  • 7. nambayantv  |  January 12, 2008 at 4:08 am

    ok saya cuba jawab soalan sara dengan jelas…

    1. LK merupakan subjek yang mudah lulus dan mudah untuk score…cuma ada beberapa strategi yang anda perlukan sekirannya anda ingin dapat cemerlang dalam LK. tapi kalau nak cerita strateginya panjang sangat. so kalau nak u blh email saya nanti.

    2. susah atau tidak lk nie bergantung pada minat anda….sekirannya anda berminat ia akan jadi sangat mudah dan sekirannya anda tidak berminat ia memerlukan kerja keras untuk lulus.

    3. kalau nak belajar LK ia hanya memerlukan 3 perkara. 1-daya imaginasi dan 2-kreatif dan 3-minat.

    Reply
  • 8. nori  |  January 18, 2008 at 8:51 am

    sya nak soalan spm lukisan kejuruteraan.siapa boleh bantu saya?

    Reply
  • 9. DIN  |  April 17, 2008 at 11:08 am

    TOLONG AJAR SAYA LUKISAN KEJURUTERAAN

    Reply
  • 10. DIN  |  April 17, 2008 at 11:09 am

    saya nak belajar mengenai lukisan kejuruteraan daripada awal. ada nota tak

    Reply
  • 11. nambayantv  |  May 9, 2008 at 12:58 am

    Kalau Din nak nota saya pun x de nota…tapi Din boleh cari Buku Teks Engineering Drawing Form 4 & 5 dipasaran.

    Reply
  • 12. waniey  |  May 10, 2008 at 3:05 am

    ley x sy nk soalan2 Lk nie..coz nie sbjek sy mnt tp sy jrng wat lthn coz buku soalan xder kt pasaran la..law ley email la kt sy soalan tUe…!!!

    Reply
  • 13. i am me_  |  June 8, 2008 at 10:56 am

    saya skunk ney bru form 4..
    saya ambik aliran sc tulen tp tmbh lk sbg additional sbject…
    soklan saya:
    1) perlu ke kite ambik subject lk neyh dr spm klu nk jadi pakar multimedia? xleyh ke start kat u nanti?? atau pun kite patut ambik lk neyh sbb ada basic2 yg diperlukan utk ambik course 2 time kat u nnti…?

    Reply
  • 14. fiytra  |  June 10, 2008 at 12:50 pm

    NAK SOALAN LEN!!!selain dari buku lembaran praktis from local production, ada lagi tak buku lembaran praktis lain…
    Ada koleksi soalan tahun-tahun lepas kat pasaran kew??

    Reply
  • 15. nambayantv  |  June 11, 2008 at 1:15 am

    nanti saya akan upload lagi soalan2 lain untuk kita kongsi bersama..kalau nak cari buku latihan memang susah nak jumpa…stkt nie yg berada di pasaran memang sikit sangat.

    Reply
  • 16. nambayantv  |  June 11, 2008 at 1:18 am

    untuk pengetahuan ‘i am me’ subjek lk nie di ambil sebagai satu kredit mudah untuk anda masuk ke u nnt.. lk juga blh membantu anda utk menjadi pakar media dengan cara mengasah daya imaginasi. kerana utk menjadi pkr media anda perlukan daya imaginasi,kreativiti yg tinggi. so klu anda nak jadi pkr multimedia sy syorkan anda bljr lk..insyallah anda blh dpt yg trbaik sekiranya anda mahu yg terbaik

    Reply
  • 17. fiytra  |  July 7, 2008 at 12:29 pm

    sy tak pandai 3 soklan wajib lk iaitu additional view, isometrik and oblik… Cane nak kuasai sumer tajuk tu?? Ada tips tak??
    anyway, thnx 4 da reply!!! XOXO

    Reply
  • 18. Nurul23  |  July 20, 2008 at 5:27 am

    Haii..
    Sy nk minta tlg emailkan kepada sy nota LK secara pengenalan jer..
    utk interview.. bleh tak tolong??? :(

    Reply
  • 19. Nurul23  |  July 20, 2008 at 5:29 am

    Sy interview khamis nie… Please, sy tak dak langsung basic SPM dlm subjek LK.. Just blajar Autocad ja..

    Reply
  • 20. darulaman  |  July 30, 2008 at 8:28 am

    dekat mana ye boleh dapatkan latihan berserta jawapan seperti koleksi soalan no 3 tu???

    Reply
  • 21. skepy  |  August 2, 2008 at 7:59 am

    assalamualaikum..
    kat pasaran ada xbku2 koleksi SPM LK???
    atau pun buku latihan ke??
    sbb kat tempat saya ni xder laa..
    kalau ade leh tak gitau syarikat apa??

    Reply
  • 22. syazwankamal  |  August 19, 2008 at 2:02 pm

    susah r nak dpt soalan2 lk..kat mana r blh cari dlm internet?

    Reply
  • 23. blukang  |  September 15, 2008 at 2:09 pm

    giler sapa mintak nota lk 2.aku dah blajar lk 2thun xpnah ada nota pn

    Reply
  • 24. c-lat  |  September 18, 2008 at 2:01 pm

    aku yang blajaq akaun pn tau yg lk xda nota

    Reply
  • 25. TEKNIK PENDANG  |  September 19, 2008 at 3:25 pm

    KAT SINI SAPA TAU KAT MANA BLEH CARI BUKU LEMBARAN KERJA ENGINEERING DRAWING YANG KELUARAN LOCAL PUBLICATIONS TU……

    Reply
  • 26. salina  |  October 9, 2008 at 2:56 am

    camna cara nak dapatkan soalan-soalan latihan beserta jawapannya untuk LK bagi tujuan pembelajaran?

    Reply
  • 27. haslil  |  October 18, 2008 at 11:05 am

    cuba lah mintak dengan cikgu LK salina…kalau nak cari dalam pasaran memang susah sikit.

    Reply
  • 28. haslil  |  October 18, 2008 at 11:11 am

    soalan-soalan lk memng susah nak jumpa kalau dalam internet. saya ada banyak soalan-soalan lk.. tapi agak sukar untuk saya upload dalam blog nie..sebab saiz failnya besar… kalau ada pun cuma soalan sahaja, jawapan tidak disertakan sekali… kena usaha sendiri untuk jawapan tu

    Reply
  • 29. samsudin  |  November 8, 2008 at 4:21 pm

    saya cg LK. Saya ada banyak soalan beserta jawapan/skema lukisan kejuruteraan ni. kalau sapa2 nak boleh contact saya.

    Reply
  • 30. nambayantv  |  November 8, 2008 at 11:20 pm

    bagus lah cg samsudin blh lah tlg kami nie..tapi macam mana nak contact cikgu ye…kalau blh bagi lah no contact ke email ke…ape-ape jelah yang blh sampai ke cikgu…..oh ye cikgu ngajar kat ner skg nie.

    Reply
  • 31. zaid  |  November 11, 2008 at 2:29 pm

    bagaimana boleh saya uploadkan soalan ke web ni?
    saya ada beberapa soalan percubaan LK dari sbp

    Reply
  • 32. kedah  |  November 30, 2008 at 2:34 pm

    kat sini sapa tau kat mana boleh cari buku lukisan kejuruteraan practicle sheets form 4 n 5 skali dgn cd tu…

    Reply
  • 33. kedah  |  November 30, 2008 at 2:54 pm

    nambayantv mana bleh cari buku practicle sheets lk keluaran local publications yang digunakan oleh hampir kesemua sekolah sekarang..and nambayantv bagi amail ko sat…senang skit nak contact

    Reply
  • 34. nambayantv  |  December 1, 2008 at 12:26 pm

    salam..
    tentang buku practicle lk local publication, saya tak tau lah pulak nak cari kat mana.yang saya tahu cuma sasbadi je…lagi pun saya x guna mana -mana buku practicle yang ada di pasaran….sebab kat tempat saya nie jauh dari bandar…so cari alternatif lain utk cari soalan…….kepada pelajar cubalah mintak dengan guru lk kamu..diorang tu banyak soalan simpanan diaorang

    Reply
  • 35. Suhaila  |  January 16, 2009 at 8:45 am

    Salam..
    saye plajar LK.. tp sye nk tau strategi tuk score dlm lk nie.. sye nk menguasai subjek nie.. bleh x bagitau kat sye strategi untuk cemerlang dlm subjek nie… klo bleh, sila hantar strategi kat email sye minoru_sakura93@yahoo.com..

    TQ..sila bagi respon secepatnye.. sye amat memerlukannye

    Reply
  • 36. muhammad naqiuddin bin muaz  |  January 22, 2009 at 12:34 pm

    ade skema jawapan skali ak?
    saye baru je ambek lk..
    tengok soalan maseh samar2 je..
    hehe..

    Reply
  • 37. lisa  |  February 11, 2009 at 3:16 am

    wow, finally i found this site. thanks for putting up the questions. im sitting for spm this year and im taking engineering drawing. form 4 wasnt that hard for me but i hope i can score on the form 5 ones. thanks again. please put up some more if you can. thank youu :)

    lisa

    Reply
  • 38. asfalela@mhfnambayan  |  February 20, 2009 at 3:59 am

    kalau nak cepat bole email kepada asfadli_2311@yahoo.com.my coz skg ni saya kurang update bhn dlm blog ni InsyAllah bile ada klapangan saya akan cube mbangunkan blog ini supaya usaha Almarhum Mohd Haslil Fadli mendapat ganjarannya di alam barzakh

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: